söndag 20 maj 2007

Tidig middag

Spenat- och svamplasange med riven morot och färsk spenat som tillbehör. Lasangen blev lite kryddstark, men god.

Receptet kommer från min receptpärm (avskrivet, men kommer inte ihåg från var)

Svampsås:
2 hackade gula lökar
1 burk kantareller (eller färska)
8-10 champinjoner
2 burkar krossade tomater
salt, peppar, kryddor (ex basilika, oregano, chili mm)

Grön sås:
7 dl havremjölk
½ dl vetemjöl (jag det stämmer)
250 g fryst spenat
muskotnöt, salt, peppar

Lasangeplattor

Fräs löken i lite olja. Tillsätt tomater och svamp. Krydda och låt såsen koka ihop ca 10 min. Undertiden gör du den gröna såsen; rör ut vetemjölet i ca 2 dl havremjölk, späd med resten av mjölken. Koka i ca 3 min. Koka spenaten enl. paket (dvs tina i micron med lite vatten). Låt vattnet från spenaten rinna av och blanda ner spenaten i den vita såsen.
Varva spenatsås, plattor och svampsås.
Grädda i ugnen 225 grader i ca 30 min.

Det brukar alltid bli över av tomatsåsen – i detta recept snålas det inte på såserna så att säga. För att öka proteinhalten, använd sojamjölk och blanda i kikärtor i spenatsåsen.

Inga kommentarer: