onsdag 1 augusti 2007

Middag

Quinoasoppa med tofu - supergott. Innan dess blev det tre hembakade blåbärsmuffins och en halv flapjack pecan

Quinoasoppa:
1,5 dl quinoa
1,5 l vatten
1 gul lök
1 morot
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
olja
chilli (typ 1 chillifrukt, men det varierar allteftersom chillfrukters styrka varierar enormt)
1 burk krossade tomater
1 buljongtärning
300 g marinerad tofu
hackad persilja

Koka upp quinoan med 5 dl vatten i 5 minuter, häll av vattnet. Skala och hacka alla grönsaker, riv moroten och stek dem i lite olja i en stekgryta. Skär tofun i bitar och stek för sig. Häll på 1 l vatten, buljongtärningen, krossade tomater och quinoan och koka i 15 min. Tillsätt persilja och tofu innan servering.

Inga kommentarer: