tofu-svampsoppa.
Creamy mushroom soup:
1 liten lök, hackad
1 tesked olivolja
150 g champinjoner, skivade
250 g tofu (i receptet står det "firm" men silkeslen blir nog mycket bättre)
1 vitlöksklyfta
1 tesked buljong
225 ml vatten
salt och svartpeppar
sojasås
hackad persilja
1) använd en gryta/stekgjärn. stek löken i oljan i ca 5 min, tillsätt champinjonerna och stek i ytterligare 4-5 min, tills dess champinjonerna är kokade
2) undertiden lägger du tofun, vitlöken, buljongen och vattnet i en matberedare och kör ordentligt tills allt är väldigt fint (obs! kör verkligen länge! tofun ska inte vara korning)
3) tillsätt tofun i svampgrytan och upphätta. Tillsätt mer vatten om så behövs och krydda.
Receptet kommer från england, därav brister i översättningen. Soppan blev inte direkt god (den var korning från tofun), men om man använder silkeslen tofu istället blir den bättre.
fredag 3 augusti 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar